dejavnosti
  hitre povezave  
  vizitka
  govorilne ure
  urniki
  šolski zvonec
  publikacija - LDN šole
  dokumenti
  spletne povezave  
  Spletna učilnica Moodle
Twitter @OsNaklo
  šolsko glasilo Kapljice
Zgodovina - 2. svet. vojna
Ministrstvo za šolstvo
Občina Naklo
Državni izpitni center
  Učiteljska.net
  Zmaga - spletno učenje
  Spletni slovar PONS
  Projekti  
   
  Prvi projekt šolskega sklada uspešno zaključen  
 

V Šolskem skladu Osnovne šole Naklo smo zaključili svoj prvi projekt, in sicer nakup novih igral za otroke v Podbrezjah za  podružnično šolo. Z aktivnostjo članov šolskega sklada, predstavnikov šole in ob pomoči občine smo zbrali potrebna finančna sredstva, tako da smo projekt v pomladnih mesecih letošnjega leta lahko zaključili.

 

Decembra preteklega leta smo v okviru šolskega sklada uspešno organizirali dobrodelni koncert, ki smo ga poimenovali “Nasmeh za otroke”. Koncert je bil odlično obiskan, saj smo zaradi velikega zanimanja izvedeli dve ponovitvi, ki sta bili v celoti razprodani in dvorana je bila kar premajhna. V občini Naklo imamo veliko umetniško nadarjenih otrok, ki so nam prikazali resnično bogat plesni in glasbeni talent. Verjamem, da je na tem smiselno graditi in jim omogočiti kar najboljše možnosti za njihov nadaljnji razvoj.

 

Na koncert smo uspeli kot goste povabiti odlično pevko Nuško Drašček, večnega romantika Staneta Vidmarja ter Mojco in Kaličopka, ki vedno znova razveseljujeta naše najmlajše. Res je lepo videti, da se tako uspešni glasbeniki odzovejo vabilu na dobrodelni koncert, zato jim gre prav posebna zahvala za pomoč in njihov prispevek. Ne gre pa pozabiti tudi številnih drugih, ki so nam velikodušno priskočili na pomoč in omogočili, da je koncert tako lepo uspel: vzgojiteljic, učiteljic, ravnatelja, župana, župnika, glasbenega učitelja Marka Kavčiča, skrbnika kulturnega doma Janeza Uraniča, tonska mojstra Jožeta in Tadeja Mohoriča, Cvetličarno Resa, Gorenjski Glas, Občino Naklo in ostalih.

 

Z dobrodelnim koncertom, posameznimi aktivnostmi v okviru osnovne šole (novoletni semenj, nastop gledališke skupine “Živčki”) ter donacijami smo uspeli zbrati finančna sredstva, ki jih bomo namenili za nakup otroških igral v Podbrezjah. Izvedli smo izbor najprimernejšega ponudnika in v zaključni fazi po opravljenih ogledih terena k stavljanju ponudb povabili tri najugodnejše ponudnike. Na koncu smo se odločili za podjetje Euromix d.o.o., katero v ponudbi na ključ zagotavlja postavitev treh visoko kakovostnih otroških igral. Podjetje ima ogromno referenc, upoštevajo vse zahtevane standarde in so pridobili ustrezne certifikate kakovosti. Veliko razumevanja in posluha je izkazala tudi Občina Naklo, ki nam je zagotovila finančno pomoč za potrebna manjkajoča sredstva ter ureditev zemljišča in okolice na otroškem igrišču, kjer stojijo nova igrala.


V začetku aprila smo s pomočjo učencev podružnične šole v Podbrezjah in  plesnih skupin igrala slovesno odprli, otroci pa se lahko že veselo igrajo na novih pridobitvah.

     
 
 
     
  Galerija slik  
 
   
 
     
OŠ Naklo, 2008