dogodki  
  hitre povezave  
  vizitka
  govorilne ure
  urniki
  šolski zvonec
  publikacija - LDN šole
  dokumenti
  spletne povezave  
  Spletna učilnica Moodle
Twitter @OsNaklo
  šolsko glasilo Kapljice
Zgodovina - 2. svet. vojna
Ministrstvo za šolstvo
Občina Naklo
Državni izpitni center
  Učiteljska.net
  Zmaga - spletno učenje
  Spletni slovar PONS
  Zgodilo se je  
 
2. triletje
 
  Učenci 4. D in 4. 5 v Krajevni knjižnici Naklo - 24. 10. 2019  
 

V sredo, 23. 10. 2019, smo učenci 4. d-razreda obiskali Krajevno knjižnico Naklo. Tam nas je prijazno sprejela ga. Helena in nam na kratko razložila, kako v knjižnici iščemo knjige. V središču knjižnice nas je čakala ga. Judita, ki je po poklicu arheologinja. Ob filmčku nam je predstavila, kako so živeli Rimljani. Zanimivo se nam je zdelo, ko nam je povedala, da so tudi v Naklem, na Štuclju, našli oziroma izkopali predmete Rimljanov. Izvedeli smo veliko novega in čas v knjižnici nam je zelo hitro minil. Ko smo se poslovili, smo prejeli tudi nekaj brošur in prijavnice za včlanitev v knjižnico. Nekateri nismo vedeli, da se otroci včlanimo brezplačno.

učenci 4. razreda Duplje

 

Ko smo prišli v knjižnico, nas je knjižničarka lepo sprejela in nam povedala za nov spletni portal Biblos, da so knjige tudi na bralniku in da so knjige v knjižnici razporejene po abecedi avtorjev. Pokazala nam je knjige o slovenski zgodovini. 

Arheologinja nam je povedala in na televiziji pokazala veliko novega o Slovanih. Da so živeli na našem ozemlju po Rimljanih, v lesenih hiškah v višjih legah. Niso poznali čokolade, krompirja, koruze, ... Rimljani so imeli več stvari kot Slovani.

učenci 5. razreda Duplje

     
 
 
     
  Galerija slik  
 
 
     
   
 
OŠ Naklo
 
 
domov | šola | dogodki | pouk | učenci | starši | zaposleni | vrtec