dogodki  
  hitre povezave  
  vizitka
  govorilne ure
  urniki
  šolski zvonec
  publikacija - LDN šole
  dokumenti
  spletne povezave  
  Spletna učilnica Moodle
Twitter @OsNaklo
  šolsko glasilo Kapljice
Zgodovina - 2. svet. vojna
Ministrstvo za šolstvo
Občina Naklo
Državni izpitni center
  Učiteljska.net
  Zmaga - spletno učenje
  Spletni slovar PONS
  Zgodilo se je  
 
2. triletje
 
  Ekskurzija v kraški svet - 1. 10. 2018  
 

V sredo, 26. 9. 2018, smo odšli šestošolci v Dinarsko-kraški svet Slovenije. Zgodaj zjutraj smo se odpravili na pot. Po uri vožnje smo že prispeli na našo prvo postajo, k Cerkniškemu jezeru.

Na začetku smo se razdelili v dve skupini, naša si je šla najprej ogledat maketo Cerkniškega jezera. Tam nam je vodič pokazal, kako jezero poplavi in kako ponikne. Povedal pa nam je tudi legendo o šteberškem in karlovškem gradu. Nato smo se zamenjali z drugo skupino in si tam ogledali tudi film, ki je govoril o Cerkniškem jezeru v različnih letnih časih. Po končanem ogledu smo še malo reševali učne liste in pojedli malico.

Naš drugi postanek je bil pri malem naravnem mostu in reki Rak. Tu se nismo dolgo zadrževali, saj nas je čakal še en postanek.

Do Škocjanskih jam smo se peljali kar dolgo. Tja smo prišli zelo lačni, žejni in zelo vznemirjeni. Kmalu je prišla naša vodička, ki nas je peljala do vhoda v jame. V Škocjanskih jamah smo se zadržali približno eno uro in pol. Ko smo se vračali domov, smo bili vsi zelo utrujeni.

Naša prva ekskurzija je bila vsem zelo všeč, čeprav smo dobili veliko naloge. Posebej so nam bile všeč Škocjanske jame, zaradi zanimivih kapnikov in reke Reke.

Ivana Vita Kokalj in Sara Konjar, 6. a

     
 
 
     
  Galerija slik  
 
   
 
     
   
 
OŠ Naklo
 
 
domov | šola | dogodki | pouk | učenci | starši | zaposleni | vrtec