dogodki  
  hitre povezave  
  vizitka
  govorilne ure
  urniki
  šolski zvonec
  publikacija - LDN šole
  dokumenti
  spletne povezave  
  Spletna učilnica Moodle
Twitter @OsNaklo
  šolsko glasilo Kapljice
Zgodovina - 2. svet. vojna
Ministrstvo za šolstvo
Občina Naklo
Državni izpitni center
  Učiteljska.net
  Zmaga - spletno učenje
  Spletni slovar PONS
  Zgodilo se je  
 
3. triletje
 
  Razširjeni program V.Z.V.O.D. - 18. 10. 2019  
 

Včeraj popoldne je 6 deklet, ki obiskujemo razširjeni program V.Z.V.O.D. (Varno, zdravo, veselo in odgovorno druženje), preživelo prijetno popoldne, ki nam ga je pripravila naša učiteljica angleščine Vera Stoilov Spasova. Ker bo konec meseca praznik, o katerem se učimo pri pouku angleščine, smo se odločile, da si tudi same pripravimo manjše druženje. Najprej smo se pogovarjale o prazniku in ponovile vse, kar o njem že vemo. Potem nam je učiteljica povedala še precej zanimivosti in običajev, ki izginjajo v pozabo.

Ker ob tem prazniku otroci zbirajo sladkarije, ki jih pospravijo v vrečke, smo si za svoje dobrote izdelale posebne papirnate vrečke v obliki izrezljanih buč. Nato je sledil del, ki smo ga vse nestrpno pričakovale. V učilnici gospodinjstva smo po navodilih pripravile nekaj prigrizkov, ki so nas zelo navdušili, in sicer dve vrsti sladkih pajkov, metle iz sira, pošastna usta in bovlo s strašnimi dodatki. Da pa je bilo naše druženje še bolj zabavno smo preizkusile še dva običaja, ki smo jih ta dan spoznale in se ob tem dobro nasmejale. Pri igri, ki se imenuje bobbing for apples, smo morale z usti in brez pomoči rok ujeti jabolka v posodi z vodo. Preizkusile pa smo se tudi v lupljenju jabolk, saj običaj pravi, da mora dekle olupiti jabolko v eni potezi in lupino vreči čez svojo ramo. Ko lupina pade na tla, oblikuje začetnico imena fanta, s katerim so bo dekle poročilo. Pri tej igri je včasih potrebno precej domišljije, zato lahko sami presodite, katere črke so se nam prikazale. :-)

Druženje nam je bilo všeč, saj smo dobile zamisli, ki jih bomo lahko uporabile tudi doma. Nekaj stvari pa smo prihranile še za naslednje druženje.

Sara Frelih, Tina Meglič, Lana Traven

foto: učiteljica Vera Stoilov Spasova

     
 
 
     
  Galerija slik  
 
 
 
     
   
 
OŠ Naklo
 
 
domov | šola | dogodki | pouk | učenci | starši | zaposleni | vrtec