dogodki  
  hitre povezave  
  vizitka
  govorilne ure
  urniki
  šolski zvonec
  publikacija - LDN šole
  dokumenti
  spletne povezave  
  Spletna učilnica Moodle
Twitter @OsNaklo
  šolsko glasilo Kapljice
Zgodovina - 2. svet. vojna
Ministrstvo za šolstvo
Občina Naklo
Državni izpitni center
  Učiteljska.net
  Zmaga - spletno učenje
  Spletni slovar PONS
  Zgodilo se je  
 
3. triletje
 
  Film in razstave v muzejih - 15. 2. 2020  
 
Učenci 7.-9. razreda smo si v četrtek, 13. februarja 2020 ogledali film (osmošolci in devetošolci Kickbokserka) in se podali v muzeje. Osmošolci smo stopali po Prešernovih stopinjah v Kranju (od Prešernove hiše do Prešernovega gaja), devetošolci pa smo si v Khislsteinu ogledali razstavi Po sili vojak (izpostavlja osebno plat vojakov, poklicanih v nemško vojsko) in Prelepa Gorenjska.

Sedmošolci smo si na današnjem kulturnem dnevu  ogledali razstavo Železna nit. V istem prostoru so bile razstavljene zajemalke, maketa mesta in hišica iz slame, lesa in blata. Ta hišica je prikazovala, kako so ljudje v starih časih izdelovali posode in druge stvari iz gline. Videli smo tudi kosti mladiča mamuta, bizonovo rogovje, okostje novorojenčka in kosti jamskega medveda. Izvedeli smo, da je bila zadnja ledena doba od 14. do 19. stoletja.

Nato smo se odpravili v kostnico. Tam je bilo razstavljenih ogromno lobanj in kosti. Izvedeli  smo, da je bila včasih kostnica zraven cerkve. Po obisku muzeja smo se sprehodili do kina Cineplexx in si ogledali belgijski film z naslovom Binti. Film je bil občasno smešen, žalosten in tudi poučen kakor ves današnji dan.

Besedilo: Ema Rozman, 7. b, in Katja Jošt, 9. b
Fotografije: Gaber Valjavec, 7. b, in Ana Vidic, 8. a, Ajda Jagodic, 9. b
     
 
 
     
  Galerija slik  
 
       
 
     
   
 
OŠ Naklo
 
 
domov | šola | dogodki | pouk | učenci | starši | zaposleni | vrtec