dogodki  
  hitre povezave  
  vizitka
  govorilne ure
  urniki
  šolski zvonec
  publikacija - LDN šole
  dokumenti
  spletne povezave  
  Spletna učilnica Moodle
Twitter @OsNaklo
  šolsko glasilo Kapljice
Zgodovina - 2. svet. vojna
Ministrstvo za šolstvo
Občina Naklo
Državni izpitni center
  Učiteljska.net
  Zmaga - spletno učenje
  Spletni slovar PONS
  Zgodilo se je  
 
3. triletje
 
  Zgodovina malo drugače - 11. 3. 2020  
 

Učenci 9. razredov se že od začetka januarja ukvarjamo z različnimi seminarskimi nalogami, ki predstavljajo najpomembnejše zgodovinske dogodke. Tisti, ki se bolje spoznajo z delom na računalniku, so na temo zgodovinskega dogodka izdelali eČasovni trak. Drugi so si ogledali film in na podlagi njegove vsebine izdelali "priredbo" znane slike. V nadaljevanju pa bodo še predstavili prospekte in izdelali igrico. 

Sama sem si ogledala film Seabiscuit, ki je bil posnet po resničnih dogodkih z izredno zanimivo vsebino. Film govori o konju z imenom Seabiscuit in njegovem jahaču z imenom Red Pollard, ki sta s pomočjo trdega dela premagala skoraj vse ovire. Ob filmu pa sem še predstavila "priredbo" znane slike od Ivane Kobilice z naslovom Kofetarica. 

Med predstavitvami so bili tudi naslednji filmi: Tri sekunde, Prvi človek, Igra imitacije, Sovražnik pred vrati, Ne joči Peter, Krvava pravljica, Kradljivka knjig in Boyz ’n’ the hood in Pearl Harbor.

S pomočjo predstavitev smo zgodovinske dogodke spoznali na drugačen način, ki ga nismo bili vajeni. Učenci smo se zelo potrudili, da smo predstavili zgodovino na modernejši in zanimivejši način. 

Če boste imeli čas, vam priporočam, da si tudi vi ogledate omenjene filme.

Katja Ambrožič

     
 
 
     
  Galerija slik  
 
       
 
     
   
 
OŠ Naklo
 
 
domov | šola | dogodki | pouk | učenci | starši | zaposleni | vrtec