učenci  
 
 
 
 
 
  projekti  
  kotički učiteljev  
  hitre povezave  
  vizitka
  govorilne ure
  urniki
  šolski zvonec
  publikacija - LDN šole
  dokumenti
  spletne povezave  
  Spletna učilnica Moodle
Twitter @OsNaklo
  šolsko glasilo Kapljice
Zgodovina - 2. svet. vojna
Ministrstvo za šolstvo
Občina Naklo
Državni izpitni center
  Učiteljska.net
  Zmaga - spletno učenje
  Spletni slovar PONS
  Projekti  
   
  Poročilo o delu tretjega upravnega odbora  
 

Upravni odbor je sklenil nadaljevati prakso, da finančna sredstva sklada porabi za projekte, ki so v dobro ne samo otrokom, ki so sedaj v naših vrtcih in šolah, temveč tudi tistim, ki prihajajo za njimi. Tovrstna poraba sredstev je tudi najbolj transparentna.

Jeseni 2012 je bila pokrita učilnica na prostem pri šoli v Naklem, ki smo jo junija 2013 uradno odprli v sklopu občinskega praznika »Na vasi se dogaja«. V njenem sklopu je šolski vrt. Tega so otroci, ki so obiskovali vrtnarski krožek že v prejšnjem šolskem letu, pridno urejali. Oblikovali so vrt, ki je razdeljen na gozdni del, zeliščni vrt, sadovnjak in del, zasajen z jagodičevjem. Na visokih gredicah zelenjavnega vrta uspeva zelenjava. Veseli nas, da je ta del šolskega igrišča lepo zaživel. V Podbrezjah je bila urejena ploščad.

V šolskem letu 2013/14 smo nameravali sredstva porabiti za vrtec Rožle in za Duplje. Za Rožleta smo nabavili projektor in dva prenosna računalnika (enega za vzgojno-varstveno družino), en prenosni računalnik pa za vrtec Duplje. Za ploščad v Podbrezjah smo nabavili mizo in klopi. Nameravano postavitev igral v Dupljah smo zaenkrat zavrnili, saj je občina tam iz projekta Leader postavila več igral, ki so bila po projektu mišljena pri šoli v Podbrezjah. Po težko pričakovanih velikih projektih, ki jih je občina uspešno izvedla (novi vrtec v Naklem, investicije v Dupljah), smo sklenili, da bo naslednji projekt namenjen šoli v Podbrezjah.

Donatorji so nam omogočili tudi, da so se otroci ob otvoritvi učilnice na prostem sladkali s sladoledi in prigrizki, ob božično-novoletnih praznikih pojedli nekaj mandarin in si ogledali razstavo Mumija in krokodil v Narodnem muzeju.

Sredstva so v šolski sklad prispevali starši in drugi donatorji. Poročilo o finančnem poslovanju je v prilogi zapisnikov sej upravnega odbora, ki so objavljeni na spletni strani šole (šolski sklad).

Ker smo pridno zbirali prispevke staršev in pridobili kar precej donacij, porabili pa manj, je na dan 31. 8. 2014 stanje na računu šolskega sklada 11.792,61€.

Več o otvoritvi učilnice na prostem in šolskega vrta si oglejte: http://www.os-naklo.si/dogodki.php?id=2&t=0&kat=0&ido=4610


Pripravila: Magda Miklavčič Pintarič, predsednica UO Šolskega sklada OŠ Naklo
     
 
 
     
  Galerija slik  
 
   
 
     
   
 
OŠ Naklo
 
 
domov | šola | dogodki | pouk | učenci | starši | zaposleni | vrtec