dejavnosti
  hitre povezave  
  vizitka
  govorilne ure
  urniki
  šolski zvonec
  publikacija - LDN šole
  dokumenti
  spletne povezave  
  Spletna učilnica Moodle
Twitter @OsNaklo
  šolsko glasilo Kapljice
Zgodovina - 2. svet. vojna
Ministrstvo za šolstvo
Občina Naklo
Državni izpitni center
  Učiteljska.net
  Zmaga - spletno učenje
  Spletni slovar PONS
  Projekti  
   
  Delavnica Free2choose  
 

V torek, 21.04.2009, smo se učenci 8. razredov, 3. nivoja angleščine zbrali v učilnici zgodovine, kjer smo bili prvi dve uri. Naša delavnica je potekala v okviru projekta Crossing borders, imenovala pa se je Free2choose. Spoznavali smo človekove pravice. Predaval nam je Peter iz Dunaja. Najprej nam je razdelil zloženke o tem projektu ter nam povedal nekaj besed za uvod. Nato pa smo si ogledali DVD, ki so ga posneli v sklopu tega projekta. Na tem DVD-ju je bilo nekaj tem-Pravica do govora, pravica do vere, pravica do osebne svobode, pravica do tiska,… Vsi te filmčki so bili posneti v angleščini.

 

Nato pa smo se razdelili v dve skupini. Polovica nas je odšla na eno stran razreda, druga skupina pa je odšla na nasprotno stran. Vsaka skupina je imela nekaj minut za razmislek, katero temo bo danes obravnavala. Naša skupina si je izbrala pravico do osebne svobode, druga pa pravico do govora. Dobili smo prazne šeleshamerje ter flomastre ter napisali vse misli, ki se nam porodijo na to temo. Imeli smo okoli dvajset minut ter nato plakate tudi predstavili v angleškem jeziku. Ko je prva skupina predstavila svoj plakat, smo se o tej temi še bolj natančno pogovorili. Tako je bilo tudi z drugo skupino.

 

Ti dve uri sta bili zelo zanimivi. Gospod Peter je bil zelo prijazen, ter dobro je govoril angleško.

 

Peter was very kind, and tried to share some his knowledge orientated in to this direction to the children in the group. It was very funny to watch the movie about the project free2choose. The children that were filmed in the project looked different and were good examples of the children you see now days.

 

                             Made by: Nina Alscher & Milena Šokčević

     
 
 
     
  Galerija slik  
 
     
 
     
OŠ Naklo, 2008