dejavnosti
  hitre povezave  
  vizitka
  govorilne ure
  urniki
  šolski zvonec
  publikacija - LDN šole
  dokumenti
  spletne povezave  
  Spletna učilnica Moodle
Twitter @OsNaklo
  šolsko glasilo Kapljice
Zgodovina - 2. svet. vojna
Ministrstvo za šolstvo
Občina Naklo
Državni izpitni center
  Učiteljska.net
  Zmaga - spletno učenje
  Spletni slovar PONS
  Učiteljski pevski zbor  
Ženski učiteljski pevski zbor OŠ Naklo

Kdor poje, zlo ne misli«, smo si dejale sodelavke OŠ Naklo in ustanovile pevski zbor.

Prve vaje smo imele decembra 1997. Od tedaj sodelujemo na vseh prireditvah v šoli in občinskih pevskih revijah odraslih pevskih zborov, pa tudi drugje po Sloveniji, npr. na Mednarodni reviji učiteljskih pevskih zborov v Tržiču, na Pesmi pomladi v Bočni, na Občinski reviji pevskih zborov v Kranju itd.

Prvi nastop novonastalega zbora 

5. obletnico svojega prepevanja smo obeležile s celovečernim koncertom, sicer pa smo pripravile še dva celovečerna koncerta z gosti (Vokalno skupino Vedrina; Mešanim pevskim zborom France Prešeren iz Zabreznice; Oktetom TEŠ iz Šoštanja).

3. samostojni kocert, april 2001

Zbor že od vsega začetka vodi Marko Kavčič, ki je bil rojen 1963 v Kranju. Po končani pedagoški gimnaziji v Kranju se je vpisal na pedagoško akademijo, smer glasbena vzgoja in zborovodstvo v Ljubljani, kjer je tudi diplomiral. Vzporedno je študiral solo petje pri prof. Sabiri Hajdarević. Danes uspešno deluje kot glasbeni pedagog ter zborovodja otroških in mladinskih zborov na OŠ Naklo. 

Marko ob praznovanju rojstnega dneva 

Skozi vsa leta delovanja zbora se število pevk rahlo spreminja. V zboru vztraja 17 pevk:

Dominika Bečan, Tinka Bertoncelj, Ljuba Celar, Marija Drinovec, Sonja Orehar Naglič, Slavka Jelenc, Renata Knap, Majda Kovačec, Mihela Križaj, Metka Šimnic, Darinka Oblak, Tina Primožič, Zlata Rakovec, Daša Šter, Metka Lah, Mina Marinšek in pianistka Maja Ovsenik.

Novoletni koncert, december 2005

Decembra 2005 smo z zborom prvič prestopile meje Slovenije. Na povabilo predsednika slovenskaga društva Sava v Srbiji g. Vladimirja Uršiča, smo imele celovečerni koncert v cerkvi Blažene Device Marije v Beogradu. Cerkev se je napolnila s Slovenci, ki jih je privabila želja po poslušanju slovenske pesmi in besede. Marsikomu so slovenske pesmi privabile solze iz oči in mislimo, da nam je uspelo pripraviti lep večer.

Gostovanje v Beogradu, december 2005

 

Celodnevne pevske vaje  Priprave na Debelem rtiču  

 

Območna revija pevskih zborov Gimnazija Kranj Izmenjave izkušenj med pevci 
(nastop v Šoštanju) 

 

5. mednarodni koncert učiteljskih pevskih zborov Tržič Pozdrav udeležencem Apimondie 2003 - svetovnega kongresa čebelarjev v Čebelarskem muzeju Radovljica

 

V šol. letu 2006/2007 smo večkrat nastopali na predstavitvi knjige pevke Majde Kovačec.

 

Ob 10-letnici pevskega zbora smo pripravili koncert, na katerem so se nam ob petju ljudskih pesmi pridružili tudi naši sodelavci.

Pripravile: Tina Primožič, Majda Kovačec in Maja Ovsenik

OŠ Naklo, 2008