dogodki  
  hitre povezave  
  vizitka
  govorilne ure
  urniki
  šolski zvonec
  publikacija - LDN šole
  dokumenti
  spletne povezave  
  Spletna učilnica Moodle
Twitter @OsNaklo
  šolsko glasilo Kapljice
Zgodovina - 2. svet. vojna
Ministrstvo za šolstvo
Občina Naklo
Državni izpitni center
  Učiteljska.net
  Zmaga - spletno učenje
  Spletni slovar PONS
  Zgodilo se je  
 
Kultura
 
  Glasbene reke, kritika koncerta - 19. 11. 2019  
 

V torek, 12. novembra, smo šli v Ljubljano, kjer smo si 6. razredi v Cankarjevem domu ogledali koncert Glasbene reke. Tam smo poslušali orkester in gledali plesalce.

Prva skladba je bila Glasba na vodi. Napisal jo je Georg Friederich Händel. Všeč mi je bila melodija skladbe, ki je bila poskočna. Vzbujala mi je vesele občutke. Naslednja skladba je bila Vltava, skladatelja Smetane. Skladba ponazarja reko Vltavo. Predstava mi je bila všeč, ker so ob igranju orkestra tudi plesali. Plesalci so imeli baletna oblačila. Nato smo poslušali še skladbo belokranjske pisanice: Ob Kolpi, skladatelja Danila Bučarja. Skladba je bila počasna in umirjena. Zadnja skladba je bila Na lepi modri Donavi. Opisuje reko Donavo. Napisal jo je J. Strauss ml. Tukaj so ponovno nastopili tudi plesalci. Skladba ima hitro melodijo. Vzbujala mi je vesele in zabavne občutke.

Koncertna dvorana, ki se imenuje Gallusova dvorana, je velika in lepa. Ima dva balkona. Nastopil je Orkester Slovenske filharmonije, ki se mi je zdel zelo resen in dober. Vodil ga je dirigent Slaven Kulenović, ki je bil zelo lepo oblečen. Plesali so plesalci Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Prireditev je povezoval Juš Milčinski, ki je bil zelo zabaven. Povedal nam je smešno pesem o Vodovodnem možu.

Občinstvo se je vedlo kulturno. Vsi so sodelovali, ploskali in odgovarjali na vprašanja v kvizu Male sive rečice. Bilo nas je zelo veliko. Dvorana je bila polna.

Kulturni dan mi je bil zelo zanimiv, saj sem prvič poslušal simfonično glasbo. Najbolj mi je bila všeč skladba Na lepi modri Donavi.

 

Maj Mihalič, 6. c              
     
 
 
     
  Galerija slik  
 
     
 
     
   
 
OŠ Naklo
 
 
domov | šola | dogodki | pouk | učenci | starši | zaposleni | vrtec