dogodki  
  hitre povezave  
  vizitka
  govorilne ure
  urniki
  šolski zvonec
  publikacija - LDN šole
  dokumenti
  spletne povezave  
  Spletna učilnica Moodle
Twitter @OsNaklo
  šolsko glasilo Kapljice
Zgodovina - 2. svet. vojna
Ministrstvo za šolstvo
Občina Naklo
Državni izpitni center
  Učiteljska.net
  Zmaga - spletno učenje
  Spletni slovar PONS
  Zgodilo se je  
 
Kultura
 
  Le zapojmo, zaigrajmo, s pesmijo si lušta dajmo! - 22. 10. 2018  
 

Regijsko srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž Gorenjske 2018  v Komendi

V nedeljo, 21. 10. 2018, so se folklorniki FS Podkuca odlično predstavili na zadnjem regijskem srečanju pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž. Nastopili so Mlajši pevci, Pevci odrasle skupine in Mladi godci FS Podkuca. Že doseganje regijske ravni je velik uspeh za našo skupino. Izbor in predstavitev na srečanju s kar tremi skupinami pa je bilo nepričakovano.

Na nastopu smo lahko spremljali res odlične skupine z Gorenjske. Gospa mag. Simona Moličnik, magistrica historične muzikologije, je natančno prisluhnila vsem točkam in ob zaključku na strokovnem razgovoru podala povratne informacije mentorjem in ostalim zbranim nastopajočim. Navdušena je, da na naši šoli in v KD Dobrava tako uspešno delujemo z mladimi, ki imajo res velik potencial in tekmujejo z odraslimi skupinami tako med pevci kot med godci. Med katerimi je precej akademikov in glasbenikov različnih ansamblov.

Dobili smo odlične ocene in pohvale ter konkretne napotke in smernice za nadaljnje delo. Spet se lahko pohvalimo s kar tremi novimi srebrnimi priznanji. Zahvale za odličen izbor in pripravo naših nastopajočih gredo strokovnim vodjem naših pevcev, Vesni Ahčin in Adriani Gabrščik, ter mentorju godcev, Klemenu Bojanoviču.

Strokovno spremljevalka bo med vsemi regijskimi srečanji, ki so že bila, v tem tednu naredila izbor za državno srečanje, ki bo v novembru v Kopru.

zapisala: mag. Špela Eržen

fotografije: Žan Eržen

     
 
 
     
  Galerija slik  
 
 
 
     
   
 
OŠ Naklo
 
 
domov | šola | dogodki | pouk | učenci | starši | zaposleni | vrtec