dogodki  
  hitre povezave  
  vizitka
  govorilne ure
  urniki
  šolski zvonec
  publikacija - LDN šole
  dokumenti
  spletne povezave  
  Spletna učilnica Moodle
Twitter @OsNaklo
  šolsko glasilo Kapljice
Zgodovina - 2. svet. vojna
Ministrstvo za šolstvo
Občina Naklo
Državni izpitni center
  Učiteljska.net
  Zmaga - spletno učenje
  Spletni slovar PONS
  Zgodilo se je  
 
Kultura
 
  O Ivanu Cankarju tudi na naši šoli - 12. 12. 2018  
 
V torek, 11. 12. 2018, je minilo natanko 100 let od smrti Ivana Cankarja. Na našega največjega pisatelja in dramatika smo se učenci šestih in sedmih razredov spomnili na dveurnih delavnicah, učenci osmih in devetih razredov pa na kulturnem dnevu.

Šestošolci in sedmošolci smo se razporedili v likovno, gospodinjsko ali tehnično delavnico, na katerih so nastale lepljenke s Cankarjevo podobo, piškoti (za h kavi) in knjižne kazalke. 

Osmošolci so v angleščino prevajali odlomke iz Cankarjevih del, pripravili glasbeno produkcijo Skodelica kave, iskali Cankarjeve poti na zemljevidu in se igrali družabno igro Klanec. Manjša skupina učencev je v jedilnici postavila razstavo, druga pa je vsebinsko in tehnično zasnovala kviz.

Devetošolci so brali Cankarjev politični program Slovenci in Jugoslovani, risali Cankarjev portret, izdelali besedne oblake Cankarjevih del, računali, ali je bil Cankar bogat, raziskali rodovnik Cankarjeve rodbine in napisali biografske pesmi.

Dan smo zaključili s kvizom o Cankarju, na katerem je z znanjem o Cankarju najbolj zablestela skupina, ki so jo sestavljali Maj, Ajda in Maja. Za svoje znanje niso bili nagrajeni le oni, pač pa tudi nekaj posameznikov iz občinstva, ki so pravilno odgovorili na vprašanja.

Vsi izdelki z delavnic so na ogled v jedilnici šole, kjer se lahko ozrete tudi na razstavo o Ivanu Cankarju in njegovem času.

Novinarji vam želimo veliko bralnih užitkov - morda tudi ob branju Cankarjevih del. 

Nejc Purgar, 7. a
Foto: Ana Vidic in Julija Prešeren, 7. a
     
 
 
     
  Galerija slik  
 
       
 
     
   
 
OŠ Naklo
 
 
domov | šola | dogodki | pouk | učenci | starši | zaposleni | vrtec