dogodki  
  hitre povezave  
  vizitka
  govorilne ure
  urniki
  šolski zvonec
  publikacija - LDN šole
  dokumenti
  spletne povezave  
  Spletna učilnica Moodle
Twitter @OsNaklo
  šolsko glasilo Kapljice
Zgodovina - 2. svet. vojna
Ministrstvo za šolstvo
Občina Naklo
Državni izpitni center
  Učiteljska.net
  Zmaga - spletno učenje
  Spletni slovar PONS
  Zgodilo se je  
 
Kultura
 
  Nastop OPZ in MPZ OŠ Naklo na Območni reviji otroških in mladinskih pevskih zborov - 11. 4. 2019  
 

V eni lepših, če ne najboljši koncertni dvorani kranjske regije,  Kulturnem hramu Ignacija Boršnika v Cerkljah na Gorenjskem, je v sredo, 10. aprila 2019, potekala Območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov. Predstavilo se je 8 otroških in 6 mladinskih pevskih zborov, ki so odpeli zanimive in pestre programe pesmi iz slovenske in tuje zborovske literature. Strokovno spremljanje je tokrat prevzela priznana glasbena pedagoginja in Velenja prof. Manja Gošnik Vovk, sicer ocenjevalka na državnih in mednarodnih tekmovanjih pevskih zborov.

Revije sta se udeležila tudi dva pevska zbora naše šole: združeni OPZ z učenci 3., 4. in 5.  ter MPZ z učenci  7., 8. in 9. razredov, oba pod strokovnim vodstvom prof. Jane Lamberšek Starbek, ob klavirskih spremljavah mag. Maje Ovsenik.

Oba zbora sta se predstavila v sijajni luči, s premišljeno izbranima programoma, domiselnimi  interpretacijami, razumljivo in natančno dikcijo in korektnimi inštrumentalnimi spremljavami. V skladbi Ta lipawška je s flavto blestela učenka 8. razreda Ema Burja. Glede na slišano kvaliteto oba zbora dosegata nivo regijskega tekmovanja. Nanje se zbori lahko prijavijo le na podlagi strokovne ocene iz prejšnjega leta in potekajo bienalno.

Žal pa je strokovna ocenjevalka poleg dobrega petja mladih pevcev in požrtvovalnega dela zborovodij in njihovih sodelavcev izpostavila tudi neprimerno obnašanje publike in neupoštevanje koncertnega bontona. Prihodi in izhodi v dvorano med nastopom, klepetanje, sprehodi majhnih otrok po dvorani ipd. na tako prireditev ne sodijo. Kakšen daljši in močnejši aplavz pa zelo!

Marko Kavčič

foto: Blaž Tepuš, Rajka Korošec Kavčič
     
 
 
     
  Galerija slik  
 
 
 
     
   
 
OŠ Naklo
 
 
domov | šola | dogodki | pouk | učenci | starši | zaposleni | vrtec