dogodki  
  hitre povezave  
  vizitka
  govorilne ure
  urniki
  šolski zvonec
  publikacija - LDN šole
  dokumenti
  spletne povezave  
  Spletna učilnica Moodle
Twitter @OsNaklo
  šolsko glasilo Kapljice
Zgodovina - 2. svet. vojna
Ministrstvo za šolstvo
Občina Naklo
Državni izpitni center
  Učiteljska.net
  Zmaga - spletno učenje
  Spletni slovar PONS
  Zgodilo se je  
 
2. triletje
 
  Petošolci spoznavali stare Slovane - 6. 11. 2019  
 

V sredo, 6. 11, smo učenci 5. a obiskali Krajevno knjižnico Naklo. Tam nas je pričakala gospa knjižničarka Helena in nam najprej pokazala spletno stran knjižnice, kjer najdemo vse podatke o knjižnici. Kot lansko leto, nas je tudi letos pričakala gospa Judita, arheologinja iz Ljubljane. Ponovili smo, kar že vemo o Rimljanih, izvedeli pa smo tudi veliko o življenju naših prednikov Slovanov.

Sara Traven, 5. a


V knjižnici izveš veliko novega, sploh če bereš veliko poučnih knjig. S šolo pa tudi hodimo v knjižnico, imamo šolsko knjižnico, v nekaterih razredih pa se odpravimo kar peš do Krajevne knjižnice Naklo.

V sredo, 6. 11., smo tudi učenci 5. b-razreda odšli v Krajevno knjižnico Naklo, kjer smo se pogovarjali o starih Slovanih. Ogledali smo si tudi nekaj slik o Rimljanih in jih primerjali s Slovani. Našli smo nekaj razlik, in sicer: Slovani so imeli hiše zgrajene iz lesa, Rimljani pa iz kamna; Slovani so nosili hlače, Rimljani pa obleke; Rimljani so na videz izgledali veliko bolj premožni kot Slovani, čeprav to ni res. Rimljani so bili takrat verni, medtem ko Slovani na začetku ne, kasneje pa so tudi oni sprejeli krščansko vero, zato so si zgradili svojo cerkev.

Obisk v knjižnici je bil zelo zanimiv, saj smo spoznali nekaj novega o starih Slovanih in smo jih lahko primerjali z Rimljani, o katerih smo poslušali že lansko leto, ko smo prav tako obiskali knjižnico.

 

Judita Kosec, 5. b


     
 
 
     
  Galerija slik  
 
 
     
   
 
OŠ Naklo
 
 
domov | šola | dogodki | pouk | učenci | starši | zaposleni | vrtec