dogodki  
  hitre povezave  
  vizitka
  govorilne ure
  urniki
  šolski zvonec
  publikacija - LDN šole
  dokumenti
  spletne povezave  
  Spletna učilnica Moodle
Twitter @OsNaklo
  šolsko glasilo Kapljice
Zgodovina - 2. svet. vojna
Ministrstvo za šolstvo
Občina Naklo
Državni izpitni center
  Učiteljska.net
  Zmaga - spletno učenje
  Spletni slovar PONS
  Zgodilo se je  
 
2. triletje
 
  Emil in detektivi - kulturni dan za 4. in 5. razred - 15. 1. 2021  
 
V torek, 12. januarja, so imeli učenci 4. in 5. razreda kulturni dan. Z avtobusom smo se odpeljali ... 
Ne, ni res.  
Sedli smo pred računalnik in si ogledali dinamično uprizoritev, ki je potekala na železniških tirih. Igra je bila vseskozi zabavna, napeta, duhovita, hkrati pa je postavila v ospredje pomoč, solidarnost, samoorganizacijo otrok, da bi ujeli lopova in vrnili ukradeni denar Emilu.

Pred ogledom smo spoznali nastopajoče (veliko jih poznamo iz slovenskih nadaljevank), spoznali pisatelja Erica Kästnerja, iskali besedo v povezavi z igro.
Po igri smo obnovili zgodbo s pomočjo labirinta in odgovarjali na vprašanja po skupinah.
  

Tukaj je še nekaj mnenj o predstavi.

Gledališka predstava mi je bila zelo všeč. Motilo me je, da je bilo premalo zapletov. Uživala sem v gledanju. Najljubša igralka mi je bila Poni, ker je jezikala.

Katrina


Všeč mi je bil del, ko je Emilova mami tako skrbela in bila čisto živčna zaradi oblek, denarja in rož za babico. Zelo razburljiv del je bil tudi, ko so ugotovili, da je Grundajs več let iskan človek, ki ropa.

Najbolj všeč pa mi je bilo, ko so vsi skupaj na koncu predstave peli in plesali.

Brina


Predstava mi je bila všeč. Na začetku se mi je zdela malo dolgočasna. Ko pa so začeli iskati lopova, mi je bilo takoj zanimivo. Predstavo bi priporočala vsem otrokom, ki imajo radi pustolovščine in detektive. 

Nika


Predstava mi je bila všeč, saj je dobro premagalo zlo. Dobro je bilo vedeti, da je Emil imel prijatelje pri pustolovščini. Ko je lopov ukradel kuverto denarja, se je začela drama.

Predstavo predlagam vsem otrokom.

Lara


Všeč mi je bil del, ko je mamo skrbelo, da si bo Emil strgal svojo nedeljsko obleko. Tudi del, ko je lopov Grundajs Emilu ukradel denar, mi je bil všeč. Emil je v Berlinu dobil veliko novih prijateljev, in sicer so bili vsi pravi detektivi.

Angelika


Mnenja učiteljic

Predstava jim je bila zelo všeč. Skupinsko delo je super steklo - so bili zelo zagnani :)

- Učenci in tudi jaz smo zelo uživali.

- Predstava jim je bila zelo všeč, tudi naloge za delo po skupinah so bile super. Zelo radi so delali in ugotovili, da je tematika predstave še danes zelo aktualna.

- Tako jaz kot tudi moji učenci smo navdušeni. Predstava je bila vsem zelo všeč. Poudarili so, da je bila napeta in zanimiva. Zelo jim je bila všeč tudi igralska zasedba, ker so nekatere igralce že poznali iz TV-serije Najini mostovi in Naša mala klinika. 


Pripravili: Tanja Kokalj in Jana Ovsenik



     
 
 
     
  Galerija slik  
 
 
 
     
   
 
OŠ Naklo
 
 
domov | šola | dogodki | pouk | učenci | starši | zaposleni | vrtec