dogodki  
  hitre povezave  
  vizitka
  govorilne ure
  urniki
  šolski zvonec
  publikacija - LDN šole
  dokumenti
  spletne povezave  
  Spletna učilnica Moodle
Twitter @OsNaklo
  šolsko glasilo Kapljice
Zgodovina - 2. svet. vojna
Ministrstvo za šolstvo
Občina Naklo
Državni izpitni center
  Učiteljska.net
  Zmaga - spletno učenje
  Spletni slovar PONS
  Zgodilo se je  
 
Tekmovanja
 
  Predtekmovanje kviza Male sive celice - 23. 9. 2019  
 
V četrtek, 19. 9., smo na naši šoli organizirali predtekmovanje Gorenjske za televizijski kviz Male sive celice. Lani je namreč ekipa naše šole na predtekmovanju zmagala in nam priborila gostovanje predtekmovanja v letošnjem šolskem letu in kot domačinom možnost nastopa s tremi ekipami. 
Letošnjega predtekmovanja se je udeležilo 28 ekip iz 14 osnovnih šol gorenjske regije oziroma 84 tekmovalcev. Ekipa RTV Slovenije je pripravila vprašanja in izvedla pisni in ustni del tekmovanja, program pa je povezoval  voditelj televizijskega kviza Nik Škrlec. Medtem ko so tekmovalci čakali na rezultate pisnega dela pa so se okrepčali z malico, prisluhnili našemu učencu Jaki Marinšku na harmoniki in odigrali detektivsko igro Skriti slavni gosti OŠ Naklo. 
V ustni del predtekmovanja se je uvrstilo 8 najboljših ekip pisnega dela, le štiri izmed teh pa so se potem uvrstile v televizijski kviz. 
Zmagala je prav ekipa naše šole v sestavi Maja Jarc, Mark Sajovic in Krištof Koštrun. Najboljši so bili že po pisnem delu, v ustnem delu pa so pravilno odgovorili na vsa vprašanja Nika Škrleca. Tako jih bomo lahko gledali na televiziji, o podrobnostih, kdaj bo oddaja na sporedu, pa vas še obvestimo.  
Zelo dobro sta nastopili tudi ostali dve ekipi OŠ Naklo (Hana Jelenc, Štefan Jošt in Ela Zupin Muzik ter Celo Zupan, Živa Rakovec in Ivana Vita Kokalj). Hana, Štefan in Ela so bili med najboljšimi 8 ekipami,  a se zaradi tega, ker se naprej uvrsti le ena ekipa s šole, ne uvrstijo naprej. Novo priložnost bodo imeli naslednje leto, ko bomo na naši šoli zaradi letošnje zmage spet gostili predtekmovanje. 

Dimitrij Banda
mentor

     
 
 
     
  Galerija slik  
 
       
 
     
   
 
OŠ Naklo
 
 
domov | šola | dogodki | pouk | učenci | starši | zaposleni | vrtec