učenci  
 
 
 
 
 
  projekti  
  kotički učiteljev  
  hitre povezave  
  vizitka
  govorilne ure
  urniki
  šolski zvonec
  publikacija - LDN šole
  dokumenti
  spletne povezave  
  Spletna učilnica Moodle
Twitter @OsNaklo
  šolsko glasilo Kapljice
Zgodovina - 2. svet. vojna
Ministrstvo za šolstvo
Občina Naklo
Državni izpitni center
  Učiteljska.net
  Zmaga - spletno učenje
  Spletni slovar PONS
  Projekti  
   
  Pomen vzgojnega delovanja  
 
Predstavitev dela učencev v okviru dneva odprtih vrat je ena izmed dejavnosti, ki jih od začetka šolskega leta pripravljamo za učence in zaposlene ter so povezane z vzgojnim delovanjem. Med prednostne naloge šole smo namreč za letošnje in prihodnje šolsko leto umestili prenovo in vpeljavo učinkovitega vzgojnega delovanja, s katerim se osredotočamo na pozitivno učno okolje in blagostanje otrok ter zaposlenih.  

Prepričani smo, da premišljeno osnovan in strokovno podprt model vzgojnega delovanja lahko poveča zadovoljstvo vseh udeleženih v procesu vzgoje, s ponotranjanjem določenih socialnih veščin in konceptov pa tudi lažje dosegamo pozitivno delovno vzdušje ter zmanjšamo nezaželeno vedenje učencev. Z dejavnostmi, ki so že bile izvedene (npr. srčna dejanja Daj naprej, deljenje kupončkov, anketa med učenci, učitelji in starši ter današnji program), ter tistimi, ki jih bomo še izvedli, želimo povečati vzajemno prizadevanje za skupno dobro. Najuspešnejši pri vzgoji smo namreč takrat, ko imamo podobne cilje ter  govorimo in delamo usklajeno, tako v šoli kot doma. Takrat nam je v pomoč, če poznamo nekaj skupnih konceptov, ki tako učiteljem in staršem olajšajo vzgojno delovanje, otrokom pa omogočajo, da se bolje znajdejo v okolju, v katerem se počutijo varne.
 
Dan odprtih vrat je tako namenjen spoznavanju koncepta sodelovanja in sinergije, ki jo lahko s sodelovanjem ustvarimo. Vsak izmed nas ima svoje pozitivne lastnosti in močna področja, s katerimi lahko prispeva k uspehu celotne skupine. In dejansko se izkaže, da skupaj zmoremo še več.
Prenovo in vpeljavo učinkovitega vzgojnega delovanja smo povezali tudi z mednarodnim projektom Jaz zmorem, ti zmoreš, skupaj zmoremo še več, ki ga finančno podpira Evropska unija.  V njem sodelujejo še osnovne šole iz Italije, Litve in Turčije ter Zavod za gluhe in naglušne iz Ljubljane.
 
 
 
     
 
 
 
 
     
   
 
OŠ Naklo
 
 
domov | šola | dogodki | pouk | učenci | starši | zaposleni | vrtec