učenci  
 
 
 
 
 
  projekti  
  kotički učiteljev  
  hitre povezave  
  vizitka
  govorilne ure
  urniki
  šolski zvonec
  publikacija - LDN šole
  dokumenti
  spletne povezave  
  Spletna učilnica Moodle
Twitter @OsNaklo
  šolsko glasilo Kapljice
Zgodovina - 2. svet. vojna
Ministrstvo za šolstvo
Občina Naklo
Državni izpitni center
  Učiteljska.net
  Zmaga - spletno učenje
  Spletni slovar PONS
  Projekti  
   
  Obisk učiteljev šol, sodelujočih v projektu Abracadabra  
 
Od torka, 21. 10., do petka, 24.10, smo na naši šoli gostili 18 učiteljev iz petih držav, s katerimi sodelujemo v projektu Abracadabra.

Na vhodu šole so delegacije sprejeli učenci, oblečeni v oranžne majice (barva projekta), jim ponudili zeliščni kruh, zaplesala  jim je tudi naša folklorna skupina, v jedilnici pa je potekala projekcija s fotografijami dela na naši šoli.

Že ob prihodu se je videlo, da so nad našo šolo navdušeni, zato smo jim z veseljem razkazali še preostali del šole, učilnice, kabinete, športno igrišče. Učenci predmetne stopnje so predstavili, kaj se učijo o njihovih državah, prisostvovali so pouku na razredni stopnji ter se seznanili s slovenskim šolskim sistemom. Popoldanske ure so preživeli na ogledu Ljubljane.

V sredo, po ogledu vrtca, so se udeleženci srečali z županom, g. Ivanom Štularjem, nato pa so se nam pridružili na kulturnem dnevu o  Primožu Trubarju, zvečer pa smo jim pripravili nepozaben koncert.

Naslednji dan sta se jim najprej  predstavili obe podružnici, popoldne so si ogledali Bled, kjer so se popeljali s čolnom do otočka ter se sprehodili na grad. Zvečer pa smo jim v gospodinjski učilnici pripravili kuharski večer slovenskih jedi.

Da so preživeli nepozabne dni na naši šoli, govorijo besede glavne koordinatorke tega projekta Catheline Coucke : » Pripravili ste nam bogat program. Ko smo mislili, da smo videli že vse, ste nas zopet presenetili s čim novim, spoznali smo dragulj med šolami.«

Lidija Derlink
     
 
 
     
  Galerija slik  
 
     
 
     
   
 
OŠ Naklo
 
 
domov | šola | dogodki | pouk | učenci | starši | zaposleni | vrtec