učenci  
 
 
 
 
 
  projekti  
  kotički učiteljev  
  hitre povezave  
  vizitka
  govorilne ure
  urniki
  šolski zvonec
  publikacija - LDN šole
  dokumenti
  spletne povezave  
  Spletna učilnica Moodle
Twitter @OsNaklo
  šolsko glasilo Kapljice
Zgodovina - 2. svet. vojna
Ministrstvo za šolstvo
Občina Naklo
Državni izpitni center
  Učiteljska.net
  Zmaga - spletno učenje
  Spletni slovar PONS
  Projekti  
   
  Spoznavajmo raznolikost ljudi v Evropi  
 
Po treh letih sodelovanja v projektu Abracadabra se je nabralo veliko pedagoškega materiala, ki smo ga želeli uporabiti, predvsem pa pokazati staršem. Zato sva se z učiteljico Tanjo Benedičič odločili, da bova kulturni dan namenili spoznavanju nekaterih evropskih držav. Učenci so skozi različne dejavnosti ugotovili, da se ljudje v teh državah v nekaterih stvareh razlikujemo, imamo pa tudi veliko skupnega.
Dopoldne smo uporabili različne vire informacij in poiskali zanimivosti teh držav, igrali smo se z igračami, ki smo jih dobili v izmenjavi s partnerskimi šolami, se učili pozdravov v tujih jezikih, z igro vlog so učenci postali učitelji, ki so prišli na obisk v našo šolo. Tu so morali pokazati znanje angleščine. Učenci so z učiteljico Barbaro Vevar v gospodinjski učilnici skuhali dobrote, značilne za posamezne države.
Popoldne smo pripravili še srečanje s starši. Tudi oni so morali biti aktivni, saj so učenci preverjali njihovo poznavanje  evropskih držav ( Španije, Italije, Belgije, Češke, Poljske in Slovenije). Zapeli smo himno projekta - Abracadabra, ki so jo sestavili otroci iz Poljske, plesali smo plese vseh teh držav, igrali na instrumente, na koncu pa smo še jedli in se sladkali s pravimi dobrotami.
Druženje je bili zelo prijetno in je hitro minilo. Tako smo uspešno s prijetnimi občutki zaključili sodelovanje v projektu Abracadabra.

Lidija Derlink

     
 
 
     
  Galerija slik  
 
 
 
     
   
 
OŠ Naklo
 
 
domov | šola | dogodki | pouk | učenci | starši | zaposleni | vrtec