šola  
  hitre povezave  
  vizitka
  govorilne ure
  urniki
  šolski zvonec
  publikacija - LDN šole
  dokumenti
  spletne povezave  
  Spletna učilnica Moodle
Twitter @OsNaklo
  šolsko glasilo Kapljice
Zgodovina - 2. svet. vojna
Ministrstvo za šolstvo
Občina Naklo
Državni izpitni center
  Učiteljska.net
  Zmaga - spletno učenje
  Spletni slovar PONS
 
  Zdravstveno varstvo  
Zdravstveno varstvo

Zobna ambulanta

Tel.: 04 277 01 40


Učenci OŠ Naklo, podružničnih šol Podbrezje in Duplje ter otroci vrtca imajo na razpolago zobozdravstvene storitve šolske zobozdravstvene ordinacije v Osnovni šoli Naklo. Ordinacija deluje v organizacijskem okviru ZD Kranj. Delo zobozdravnika opravlja Klemen Plut, dr. dent. med.

Zobozdravstvena ordinacija obratuje 4-krat tedensko:

  • ob ponedeljkih, torkih in četrtkih dopoldne ter
  • ob sredah popoldne.

Naročanje pacientov poteka telefonsko (04/27 70 140), elektronsko (naklo@zobna-kranj.si) ali osebno v ordinaciji. Na sistematski pregled bodo ob predhodnem obvestilu povabljeni vsi učenci prvih razredov.

Ob obisku zobozdravnika mora vsak otrok s seboj imeti kartico zdravstvenega zavarovanja in naročilni kartonček.

 

Zdravniški pregledi

Za učence 1., 3., 6. in 8. razredov bo organiziran sistematski zdravniški pregled s krajšim predavanjem o zdravstveni vzgoji. Učenci morajo zajtrkovati, s seboj naj imajo zdravstveno kartico in izkaznico o cepljenju.

Za učence 1. (tretja doza B hepatitis) in 3. razredov (tridelno cepivo: davica-tetanus-pertusis/oslovski kašelj/) bo organizirano cepljenje.

Tudi v tem šolskem letu bo cepljenje deklet v 6. razredu proti okužbam s HPV. Cepljenje bo potekalo dvakrat, prvič na sistematskem pregledu, drugič pa v spremstvu staršev. Cepljenje ni obvezno. Cepivo je brezplačno samo za deklice v 6. razredu, je varno in ga zdravnica Jelka Hostnik, dr. med., spec. šol. med., zelo priporoča. Starši pred cepljenjem dobijo obvestilo in izjavo o cepljenju, ki jo podpišejo, lahko pa ne. Izjavo vrnejo šoli, ki jo pred sistematskim pregledom pošlje dr. Jelki Hostnik.

Odvzem krvi in urina se opravi pri učencih, ki so v osmem razredu. 

Pred vstopom v šolo se opravi zdravniški pregled in cepljenje v spremstvu staršev. Zdravniški pregled je obvezen tudi za učence  tujce, ki se v šolo vključijo kasneje. Učenci odidejo na sistematski pregled v spremstvu staršev po razporedu in ob dogovorjeni uri.

Zdravniške preglede in cepljenja bo opravljala zdravnica Jelka Hostnik, dr. med., spec. šol. med., v prostorih ZD Kranj, 2. nadstropje desno (stranski vhod ZD Kranj).

 

   
 
OŠ Naklo
 
 
domov | šola | dogodki | pouk | učenci | starši | zaposleni | vrtec