vrtec  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  dogodki  
 
 
  prehrana in zdravje  
 
 
 
 
  povezave s šolo  
 
 
  spletne povezave  
  vrtec.vasco.si 
Ministrstvo za šolstvo
Zavod za šolstvo
  Safe.si
Občina Naklo
Cobiss
Wikipedia
  Zmaga - spletno učenje
  Spletni slovar PONS
  Slovensko izob. omrežje
  Revija mama
  Revija otrok
  Ringaraja
  Bibaleze.si
  Bambino.si

 

 

 

 

 
  Obvestila  
Obvestila

Delovanje vrtca od 1. 2. 2021 dalje

Spoštovani starši,

v skladu z okrožnico MIZŠ z dne 28. 1. 2021 smo bili obveščeni, da vrtci, ki se nahajamo v “rdečih” regijah, nadaljujejo z izvajanjem dejavnosti v polnem obsegu, ob upoštevanju preventivnih zaščitnih ukrepov za zajezitev širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Tako v ponedeljek, 1. 2., vrtca normalno obratujeta za vse otroke (razen za nekaj otrok iz enega oddelka, ki so v karanteni do 4. 2. 2021).

Iz okrožnice je mogoče razbrati tudi to, da bodo plačila oproščeni le starši, katerih otroci ne bodo obiskovali vrtca in so v tako imenovanih “črnih” regijah. V obvestilu za starše, ki smo vam ga posredovali dne 21. 1. 2021, smo navedli zapis, ki smo ga s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport prejeli v okrožnici, dne 20. 1. 2021 (priloga 1): »Vlada RS že pripravlja PKP8, v katerega bo vključena tudi določba, da bodo starši, ki otrok v času epidemije ne bodo pripeljali v vrtec, upravičeni do oprostitve plačila. Določba bo veljala tako za javne kot za zasebne vrtce.«

V včerajšnji okrožnici (priloga2) pa lahko preberemo: V »črnih« regijah, v katerih je z odlokom začasno prepovedano zbiranje ljudi v vrtcih in vrtec zagotavlja le nujno varstvo, bodo starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Pravno podlago določa Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (Uradni list RS, št. 175/20 in 203/20 – ZIUPOPDVE)«.

Okrožnica ne vsebuje nobenih dodatnih pojasnil, kako pripraviti obračun oskrbnin za otroke v rdečih regijah, tako za tekoči teden, kot za prihodnje tedne, za čas trajanja epidemije.

Skupnost vrtcev Slovenije je resorno ministrstvo že pozvalo k ponovni proučitvi te problematike in upamo, da bo premislek uspel, da od 26. 1. 2021 ne ostajajo oproščeni plačila le starši otrok v vrtcih v črnih regijah. O vseh morebitnih spremembah in dodatnih informacijah vas bomo sproti obveščali.

Starši, ki kljub vsemu otrok v ponedeljek iz kakršnih koli razlogov ne boste pripeljali v vrtec, vas prosimo, da jih ODJAVITE v VASCU, za vse ostale je postopek enak kot pred epidemijo, ker vrtci poslujemo v polnem obsegu. ODJAVA otroka je potrebna zaradi naročila prehrane in zagotovitve ustreznega števila kadra.

Obveščamo vas tudi, da nekaj strokovnega kadra manjka iz različnih razlogov, zato v vseh oddelkih ne bomo mogli zagotavljati znanih strokovnih delavcev.

Zaradi lažje organizacije dela vas naprošamo, da tedensko javljate vzgojiteljem prisotnost otroka IN od kdaj do kdaj bo otrok v vrtcu prisoten. Prijazno prosimo, da se res dosledno držite ur prihodov in odhodov otroka iz vrtca, ki ste jih navedli, saj vse to vpliva tudi na delovni čas strok. delavcev oddelka. Prav tako vzgojitelju dosledno sporočajte vse morebitne spremembe glede ur prihoda/odhoda otroka iz vrtca.

Otroci bodo še naprej v svojih igralnicah (»mehurčkih«) – urnik je prilagojen za vsako skupino posebej – glede na potrebe staršev. Dva strokovna delavca morata pokrivati celoten čas za svojo skupino.

Lepo vas pozdravljamo in vam želimo vse dobro!

vodstvo vrtca

 

Prilogi:

- Okrožnica MIZŠ, 20. 1. 2021

- Okrožnica MIZŠ, 28. 1. 2021

 

 

 

Priloga 1:

Priloga 1:

Vsa obvestila ...

 

 
OŠ Naklo
domov | šola | dogodki | pouk | učenci| starši | zaposleni | vrtec